0
0.00
  • Leeg winkelmandje

    Je hebt nog geen producten toegevoegd.

Acne een probleem van alle tijden

foto acne

Als er iets een veelbesproken onderwerp is in de schoonheidsbranche dan is het acne.

Met acne naar de specialist!

Acne is een multifactoriële aandoening van de huid. Na veel gestuntel met crèmes, exfoliators, serums en antibiotica weten veel mensen tijdens of na de pubertijd zijn of haar weg te vinden naar de schoonheidsspecialist. Maar hoe kun je deze mensen het beste aan een spiegelgladde huid helpen?

Kwaliteit en kennis

Als je als specialist acne goed kunt behandelen,  zal de cliënt je eeuwig dankbaar zijn en blijven terugkomen.

Maar daarvoor moet je wel continu goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen. De ontwikkelingen rondom acne-behandeling zijn duidelijk in een stroomversnelling geraakt. Na peelings en microdermabrasie zijn nu alle ogen gericht op laserbehandelingen. Maar of dat werkelijk allemaal zo goed is…..?!

Het ontbreekt de beautysalons vaak aan kennis en ervaring, waardoor er onjuist wordt gehandeld en behandeld. “Enkel afgaan op de beloftes van acne-producten is een veelgemaakte fout”!

Een gezonde huid is een mooie huid!

Er zijn veel middeltjes op de markt die zeggen puistjes, acne en een onzuivere huid te verhelpen. Ze kosten vaak niet veel en zijn in allerlei winkels te koop. Ook huisarten of artsen schrijven crèmes of antibiotica voor.

Ik ben van mening dat die middelen allemaal niet nodig zijn als je de oorzaak mee gaat en kunt aanpakken. En vaak, bijna altijd lukt dat ook. Want wat gebeurt er als je weer stopt met b.v. antibiotica, het komt gewoon weer terug en het lijkt mij beter om niet kuur na kuur te nemen. Overtollig talg daar worden worden ook zware medicijnen voor voorgeschreven….oeps…ik schrik daar telkens van als ik weer een verhaal daarover hoor.

Bijwerkingen antibiotica

Antibiotica staan erom bekend om relatief veel neveneffecten te hebben. Het gaat dan ook om een erg effectief geneesmiddel dat zijn sporen nalaat in een lichaam dat aan een infectie onderhevig is. De noodzaak van de antibiotica-behandeling moet altijd afgewogen worden aan de hand van de ernst van de aandoening en de last van mogelijke bijwerkingen“. Langdurig gebruik van antibiotica zou immers ook het immuunsysteem op de lange termijn kunnen verzwakken waardoor nieuwe ziektes makkelijker kunnen ontstaan“.

Door een verhoogd gehalte aan talg en dode huidcellen kan de huid verstopt raken. Als gevolg van een bacterie kunnen de talgkliertjes gaan ontsteken en de bekende puist ontstaat. Acne bestaat in diverse soorten en gradaties. Desondanks bestaan er zowel preventieve als oplossingsgerichte behandelingen die de strijd met acne aangaan.

 

Meer info

Login

Lost your password?