Acne, puistjes en onzuivere huid

Acne, puistjes en onzuivere huid

Dit zijn één van de meest vervelende huidaandoeningen die er zijn.Puistjes of acné zijn vaak zichtbaar in het gezicht en mensen die last hebben van acné of puistjes vinden het vaak vervelend of kennen grote schaamte.

Vroeger zei men dat acné ontstond door het gezicht en andere lichaamsdelen niet goed te wassen. Maar we weten tegenwoordig wel dat dat niet klopt.

Hoe ontstaat acné?

Acné ontstaat doordat er poriën verstopt zitten met talg en stof. En als de poriën verstopt zitten kunnen ze gaan ontsteken. Zo ontstaan bulten en lelijke gele kopjes. Wat er in de gele kopjes zit is pus.

Het belangrijkste is om te proberen er van af te blijven en niet de huid kapot te krabben. Anders kunnen er littekens ontstaan. De schouders, rug, nek en het gezicht zijn de plaatsen waar het vaakst ontstekingen komen.

Hoe kom je van je acné of puistjes af?

  1. Voeding aanpassen
  2. Juiste reinigende en verzorgende producten gaan gebruiken
  3. Gebruik een goede niet vette zonnebrandcrème
  4. Tijdens het sporten zeker bij krachtsport, niet je gezicht aanraken
  5. Een paar ontstekingsremmende behandelingen

Hayoun is al 50 jaar de leider in het behandelen van acné. Esthetisch Centrum Tilburg is specialist in het behandelen van ontstekingen. Wij helpen je in korte tijd naar een schone huid. Hayoun Sugar Soap is een snelwerkende wasgel die bacteriën dood. Hier kun je je gezicht mee wassen en voor de jongens ook tegelijk scheren.

Phytomer heeft een hele serie aan producten speciaal voor een onzuivere huid. Maar ook voor de acné huid en de huid met zwarte punten.  Overtollige talg en ontstekingen pakken de producten van Phytomer op een milde manier aan. Phytomer is  op basis van oligomer en dat is gevriesdroogt zeewater wat veel lijkt op het lymfevocht in je bloed. Daarom werkt oligomer geneeskrachtig.

La Colline heeft een speciale crème die gedurende de dag overtollige talg opneemt en opruimt. tevens werken alle producten van La Colline anti-aging. Dit product heet: Cmage Pure & Mat Fluide. Dit product heeft een lange werking gedurende de dag, long-lasting.

Scheren en ingegroeide haren

Krullende haren of kroesharen kunnen makkelijker terug in de huid groeien. Zo kan Keloidalisis ontstaan. Dit is keloïd rond de haarzakjes veroorzaakt door acné of folliculitis (razor bumps). Dit komt vooral voor bij negroïden mensen en meestal bij mannen.

Voordat je een huid met razor bumps gaat behandelen moet er een goede diagnose gesteld worden. Erytheem of roodheid zijn tekenen van een ontsteking. Na een huidanalyse weten we meer hoe we het beste je huid kunnen gaan behandelen. En om thuis goed mee te werken voor een snel resultaat, krijg je een advies welke producten je veilig kunt gebruiken.

Pseudoperifolliculitis barbae keloïd zijn duidelijk zichtbare bulten op de huid in de baardstreek waar een ontsteking in zit. Deze bulten worden veroorzaakt door haren die ingroeien. Om die ingegroeide haren eruit te werken gaan macrofagen aan het werk die de verhoorning of de keratine gaan elimineren. Er ontstaat dan keloïd. Keloïd is vorming van een harde verdikte huid.

Een goed scheeradvies is hier belangrijk:

  • Niet elektrisch scheren.
  • Niet te kort scheren.
  • En niet de haar eerst liften en dan afsnijden.  Je scheert dan de haar tekort af zodat ie terug schiet onder het huidniveau en in gaat groeien.

Meer informatie of een afspraak in plannen voor een acne behandeling: Tel. 013-5360944

 

Login

Lost your password?