0
0.00
  • Leeg winkelmandje

    Je hebt nog geen producten toegevoegd.

Gesprongen rode adertjes of couperose 

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een adertje kan springen. Rode adertjes kunnen erfelijk zijn. Rode adertjes kunnen ontstaan door temperatuursverschillen, specerijen en alcohol. Tijdens een hete zomer kunnen de haarvaatjes springen doordat de druk op de adertjes groter is.

Een huid die gevoelige haarvaatjes heeft moet tijdens de zomer of een vakantie goed beschermt worden. De wand van een haarvaatje of ader is eigenlijk een soort spier. Een serum kan helpen om de haarvaatwandjes sterker te maken zodat ze goed samentrekken. En je moet jezelf beschermen tegen de zon. Veel de schaduw op te zoeken en een hoed of pet op te zetten.

Couperose of Rosacea?

Couperose of  Rosacea zijn chronische huidaandoeningen die vaak voorkomen in het gezicht. Wat het meest opvalt aan deze huidaandoening is de felrode kleur van de neus en de wangen. Maar ook op hals en decolleté. De letterlijke betekenis van Rosacea is  ‘rood als een roos’. Blozen is roodheid die tijdelijk of blijvend is. Kleine uitgezette bloedvaatjes met puistjes en bultjes zijn de meest voorkomende kenmerken.

Couperose is erg goed te behandelen d.m.v. coaguleren. Als je dan thuis zelf meewerkt met een juist product om de wandjes van de haarvaatjes sterker te maken en dus de roodheid te verminderen blijft je huid voor een lange tijd rustig en mooi. Bij rosacea is de huid intensief rood en soms paars-rood met ontstekingen.

Wat is coaguleren?

Als de adertjes wat groter zijn of als je bloedblaasjes hebt dan is de beste manier om er  vanaf af te komen om te coaguleren. Met andere woorden dichtbranden. Dit doen we met een heel dun naaldje van goud. Dit geeft meestal na 1 behandeling al een mooi resultaat. Soms zijn 2 of 3 behandelingen nodig. Na de coaguleerbehandeling is de huid rood. De beste tijd om te laten behandelen is als het onder de 22 graden is. Niet intensief sporten of naar de sauna. Zeker de eerste 3 dagen na de behandeling en liever geen foundation.

Herstel

De eerste 3 dagen na de behandeling is de huid rood met misschien korstjes. Dus zorg als je jezelf wilt laten behandelen dat je de eerste week geen feest hebt. In de tweede en de derde week gaat het genezingsproces verder. Onderhuids moeten de afvalstoffen door het lichaam zelf opgeruimd worden en dat opruimen heeft ook zijn tijd nodig.

Het Oligoforce serumvan Phytomer helpt om te verzachten en te genezen. Het maakt de wand van de adertjes ook sterker zodat ze minder snel springen.

Af te raden is om in de eerste week na de behandeling intensief te sporten, in een stoffige omgeving te zijn en zeker ook niet in de sauna te gaan.

Behandeltijd

De behandeling met de Apilus (coaguleren) duurt 15 minuten of indien gewenst 30 minuten.

Nazorg thuis

Na het coaguleren krijg je een advies mee naar huis hoe je met de behandelde huid om moet gaan. Hoe je het beste de gecoaguleerde huid kunt reinigen, verzorgen, beschermen en te laten genezen. Samen gaan we zorgen voor een actief en effectief herstel van de huid om in de toekomst meer schade aan de adertjes te voorkomen.

Zeer aan te bevelen zijn de betaalbare producten van Phytomer voor de gevoelige rode huid.

Wie crème de la crème wil kan kiezen voor La Colline. Cosmetica die staat voor perfectie in het verzorgen van de huid op celniveau. Een geweldig serum voor een rode huid is het Lift & Light Global Illuminating Serum. Dit serum staat voor: Perfectie in helderheid, vermindering van roodheid en reducering van pigmentvlekken. Een serum voor helderheid gecombineerd met versteviging. Je huid zal er blij mee zijn.

Andere behandeltechnieken

Met Collageen Inductie Therapie kunnen we ook chronische roodheid en rosacea in het gezicht, hals en decolletè behandelen. Deze behandeling gaat met de Enterpen.

Een peeling is ook nog een optie. De werkstoffen zijn specifiek geformuleerd op basis van een antibacteriële formule om roodheid en ontstekingen te verminderen.

Als je meer informatie over gesprongen rode adertjes of couperose wilt? Dan kun je ons bellen en eventueel een intake gesprek inplannen. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 013-5360944.

Behandeling vanaf € 36

Lilyan

Login

Lost your password?