Guasha-Therapie

Guasha-Therapie

Guasha-Therapie. Voor het gezicht, hals, nekspieren, decoletè en eigenlijk het hele lichaam wat behandeld kan worden.  Het overtreft veel massage’s!

Het is een schraap methode ( een volks therapie ) die al meer dan 2000 jaar oud is om klachten en/of ziekten uit het lichaam te schrapen. Je kunt met een koperen muntstuk, hout, bamboe of zelfs dekseltjes van potjes schrapen. Als het maar een ronde vorm heeft. De meeste dorpen op het platteland van China of andere Zuidoost-Aziatische landen hebben hun eigen Guasha-Therapeut maar voor kleine ongemakjes deed men het zelf bij elkaar.

Afvalstoffen zijn de grootste boosdoeners van huidveroudering, pijntjes en ziektes. We krijgen die afvalstoffen o.a. binnen via onze voeding, stress, het milieu, medicijnen, roken, alcohol. Afvalstoffen kruipen als eerste het in bindweefsel, spieren en gewrichten.

Guasha zorgt door het schrapen voor een “zuiging” onder de huid in het bindweefsel zodat de giftige stoffen vrijkomen en er weer doorstroming komt van zuurstofrijk vocht met voedingstoffen.

Er kunnen wel wat rode vlekken ontstaan een soort zuigvlek / bloeduitstorting doordat er vocht en rode bloedlichaampjes mee naar boven komen uit de fijne haarvaatjes. Het lympfevocht zorgt dat het afval naar de nieren en lever gaan en zo uit het lichaam gewerkt worden.

Drinken is belangrijk na een Guashamassage om de afvalstoffen sneller af te kunnen voeren. Sauna is ook prima. Het kan ook zijn dat dames die veel zweten tijdens de overgang waarschijnlijk ook veel afvalstoffen bij zich hebben.

Een gezichtsbehandeling met Guasha-Therapie stimuleert de doorbloeding, vermindering van pigment, zorgt voor een strakkere gladdere huid, versteviging van het bindweefsel en veel ontspanning.

Hoofdpijn, bijholte ontstekingen, comedonen, puistjes en een onzuivere huid kunnen hier ook heel goed mee behandeld worden. Vraag ons gerust ook als u last van u nek of schouders hebt of andere pijntjes om advies of een behandeling. Wij schrapen de knopen en afvalstoffen er uit. Houd er wel rekening mee dat er rode streepjes kunnen ontstaan.

Wij hebben een uitgebreide Guasha gezichtsbehandeling die ontgiftend werkt en dus sterk anti-aging is op een natuurlijke manier. Drukpunten en bindweefsel worden aangepakt en wat je gaat voelen is een heerlijke ontspanning in je hoofd.

Heb je last pijn stijve nekspieren of last van je rug plan dan een behandeling bij Lilyan.

013-5360944

Login

Lost your password?