Het juiste dagritueel: Serum & Crème

Het juiste dagritueel: Serum & Crème

Een stralende huid

Een stralende huid willen we allemaal. En met onze dagelijkse skincare producten werken we daar ook hard aan. Maar je ontkomt er niet aan dat bij periodes je huid soms wat vaal of vermoeid kan blijven.

Dan zijn wij er om dat weer te verhelpen.

In de vorige blog las je alle ins- en outs over de huidreiniging en waarom dit van belang is. Dit keer ontvang je tip 2 waarin we het gaan hebben over het verzorgen van de huid doormiddel van het aanbrengen van de juiste crème en serum aangepast op jouw situatie en huid.

Dus als we dan nu toch goed bezig zijn kunnen we verder met TIP 2 en wil je misschien wel:

  1. Extra op overtollig pigment gaan werken, het verhelderen van je huid.
  2. Iets aan je storende lijntjes gaan doen?
  3. Gaan werken aan je rode, onzuivere huid met ontstekingen?  Daar hebben wij ook meerdere oplossingen voor. (Iris Lijn)
  4. Iets gaan doen aan je droge, schrale huid?

Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Tip 2: Serum en crème 

Om huidverbetering te krijgen is een serum onmisbaar.

Een serum werkt een intensiever dan een crème omdat een serum meestal dunner is en hoger geconcentreerd is aan werkzame stoffen. Door het serum direct over de gereinigde huid aan te brengen, worden deze werkzame stoffen extra goed opgenomen. Een serum is bij huidverbetering onmisbaar en dan wel eentje die is afgestemd op jouw huid.

Wat voor serum heb je nodig?
Een dun, vloeibaar serum dat goed uitsmeert (NativeAge Serum) of gebruik je liever een crème achtig serum? (Souffle Marin Serum) Wil je dat het serum je matteert of wil je meer glans? Wil je een serum dat de huid ontspant, botox effect, of wil je dat het vocht in je huid aangevuld wordt? (Lift Filler Box)

Het is allemaal te regelen!

Wat voor soort gezichtscrème heb je nodig?
Overdag heb je een crème nodig met een zonbescherming. Of je gebruikt je lievelingscrème met daarover heen een zonnebrandcrème met de nodige SPF factor. (Sun Reset) Ben je bent vaak in de zon dan heb je een hoge factor nodig. Doe je gewoon je boodschapjes dan volstaat SPF 25, SPF 30 of SPF 15. Ligt er ook weer aan of je huid van zichzelf veel pigmenten heeft of weinig. Ook als het bewolkt is. De zon is er ook al zie je die niet. Natuurlijk heb je in de nacht geen SPF factor nodig, om die reden zijn nachtcrèmes dan ook anders van samenstelling. Nachtcrèmes geven de nodige extra voedingstoffen om je huid optimaal te laten herstellen. La Colline heeft zelfs een luxueus serum wat speciaal voor de nacht is.

UVA = A van Aging

Aging staat voor veroudering en dat willen we niet. Wat veel mensen niet weten is dat de UVA stralen overal doorheen kunnen, ook door glas. En ja, als je achter een raam zit moet je jezelf ook insmeren! Daarom moet je jezelf gaan beschermen tegen het verouderingsproces en de vorming van overtollig pigment. Bijvoorbeeld: Cell White Protector, Extreem Gold Rich, Sunveda High Protection, Rejuve Sunscreen   

UVB = B van Burn 

Burn staat voor verbranden. UVB stralen geven je huid een mooie bruine kleur maar je kunt er ook door verbranden. In het slechtste geval krijg je zelfs blaren en een hele rode, branderige huid. Om het nog maar niet over huidkanker te hebben. Het is heel belangrijk dus om een product met SPF aan te brengen. Het makkelijkste is een dagcrème waar al een beschermingsfactor in zit. Tip: vergeet ook je lippen niet.

Wat gebeurd er ‘s nachts met mijn huid?

Juist, ‘s nachts heb je geen zonnebescherming nodig. Maar in de nacht gaat je huid hard aan de slag om te herstellen van de gebeurtenissen van de dag. Daar heeft je huid krachtige, werkzame voedingsstoffen voor nodig.

Wat wij vaak horen is dat mensen voor de nacht een vollere, rijkere en comfortabele crème willen gebruiken. Bijvoorbeeld: Youth Hydration Balm, Intensief Action Crème, Nativage La Crème, Sandalwood &Ylang Ylang

Waar wil je je huid mee helpen? 

  • Het ouder worden vertragen: Anti-rimpel of liftend?
  • Wil je je huid een oppepper geven, bijvoorbeeld een hydratatie-boost?
  • Zou je graag een schonere huid willen hebben zonder ontstekingen en mee eters?

Sla in ieder geval je hals en je lippen niet over bij het aanbrengen van de crème, zowel voor overdag als ‘s nachts, voor een goed resultaat. Gebruik hiervoor dezelfde reiniging als voor het gezicht.  Voor de hals, die meestal een dikkere huid heeft, zijn er speciale crèmes op de markt (Illuminating Neck) de bovenste huidlagen vullen met vocht, zorgen voor collageen en elastine aanmaak, en zo de huid dus opvullen en zorgen dat de hals er strakker uit gaat zien.

Voor de lippen (Lip shaper) (Sun Filler Stick) is het heel belangrijk dat er geen petrolatum* of vaseline in zit. Veel mensen gebruiken voor hun droge lippen bijvoorbeeld een lipstickje uit de supermarkt omdat ze dat kennen. In de zogenaamde natuurlijke verzorgende lipstickjes zit vaak ook vaseline of petrolatum*. Het zijn aardolie producten en dus uit de natuur….maar ze drogen de huid meer uit dan dat de lippen herstellen.

*Petrolatum is de benaming voor een groep microkristallijne paraffinen die men door extractie uit zware restoliën en aardoliefracties verkrijgt. Men gebruikt ruw petrolatum als smeervet..

Ook in de toekomst blijven we je graag voorzien van advies en behandelingen daarom vragen we je steun. Dit doe je door een cadeaubon te kopen of producten te bestellen.

Onze winkel is open op afspraak: 013-536944

Lilyan

Login

Lost your password?