Huidverzorging zoals het moet

Huidverzorging zoals het moet

Een goede huidverzorging is zo belangrijk omdat ..

Zie je huid als een jas, een bescherming van je lichaam die je elke dag moet wassen. Dode huidcellen moeten weggepoetst worden om daarna met het juiste en gewenste product te verzorgen. Je huid kan zo een bescherming geven om te voorkomen dat je huidschade krijgt.

Zeker in deze tijd waarin het coronavirus heerst is van het belang  zowel te werken aan je interne immuunsysteem als aan de buitenkant. Wanneer je huid goed in balans is, optimaal fit en in de juiste conditie verkeert, ben je beter voorbereid.

Daarom moeten we goed zorgen voor onze huid om jezelf een comfortabel, rustig gevoel te geven. Je wilt voorkomen dat je ziek wordt.
Je huid beschermt je o.a. tegen temperatuurwisselingen. Denk aan gesprongen haarvaatjes. Maar ook tegen de giftige uitlaatgassen die ook op je huid gaan plakken. Als je van binnen naar buiten gaat en het temperatuurverschil is groot, dan begint je huid heel hard te werken. Erg belangrijk is dat we daarom onze huid gaan helpen met de juiste huidverzorging. Er zijn verschillende huidsoorten en huidproblemen.

Uit eigen ervaring weet ik dat bijna echt voor elke huidverstoring wel een oplossing is.

Hoe moet ik beginnen met een goede huidverzorging?

Stap 1: De reiniging is een erg belangrijk onderdeel. Om een ​​voorbeeld te noemen: voor een schilder geldt dat een schone ondergrond de basis is van goed schilderwerk. Die zorgt ervoor dat het hout onder de verflaag ook niet gaat rotten waardoor de verf afbladdert.

Dit geldt dus voor je huid ook. Zelfs de beste crèmes en serums doen hun werk niet goed als je de reiniging niet op de juiste manier hebt gedaan. Dat is erg jammer en zonde van je geld. Waar moet een juiste reiniging uit bestaan? Dat lees je in deze blog.

Samen de juiste reiniging vinden

Huidreinigers vind je meestal bij het cosmeticamerk waar je je crème en serum ook van hebt. Maar een goede reiniging moet aan meerdere passende en geschikte eigenschappen voldoen namelijk:

  1. De beschermingslaag  van je huid mag niet aangetast worden door de  huid uit te drogen.
  2. Niet alleen het vuil wat óp de huid ligt moet je wegnemen maar zelfs ook  in de dieper gelegen huidlagen.
  3. Gebruik je een reiniging die direct je huid ook voeding geeft?

Je huidconditie vraagt ​​om aangepaste reinigingsproducten en daarom is het belangrijk dat je niet iets zomaar gebruikt  omdat je het zelf prettig vindt, maar omdat het bij je huid past.
Gebruiksaanwijzing
Op elke reiniger staat een gebruiksaanwijzing lees die goed. Een ding geldt voor elke huid en dat is:
Ben aardig voor je huid 
Ga niet overdreven of te hard boenen, schuren of masseren. Maak op een mooie manier roterende bewegingen met je vingers  in alle hoekjes en bochtjes.

De ingrediënten van de reinigingsproducten werken dan net zo goed, je huid zal zelfs beter reageren en een mooie doorbloeding krijgen. Dit geeft een frisse uitstraling en goed gevoel.

Nu moet de reingingsmelk / gel van de huid af

Dat kan lekker onder de douche, met een warme vochtige doek of met sponsjes die je na elke reiniging weer in de was doet. Je mag ook gerust twee keer je huid reinigen als je make-up gebruikt. Je kunt controleren of alle resten verwijderd zijn door twee watjes te pakken en te doordrenken met een lotion en je huid na te reinigen. Als je watje smoezelig is reinig je nogmaals met nieuwe watjes met lotion. Je huid zal daarna fris voelen, frisheid uitstralen en perfect schoon zijn. Klaar om te gaan oppeppen, opstrakken, verzorgen, herstellen en gebruik.

Wat huidexperts  aanbevelen als aanvulling:

  • geef je huid  een peeling  2 a 3x per week
  • geef daarna  een maskertje  met aanvullende, krachtige werkstoffen. Zuiverend, anti-veroudering of ontspannend.

Zo, nu hebben we een fijne schone huid. En nu?

Dat vertel ik in de volgende nieuwsbrief. Wel een idee om eerst maar eens te oefenen met het reinigingsritueel.

De basis van natuurlijke schoonheid!

Extra ondersteuning voor al onze klanten

Wij geven graag  online of telefonisch advies. 

U kunt  contactloos betalen  via betaallink en contactloos ophalen bij de voordeur.

Geef uw bestelling door met jouw vertrouwde producten per mail info@esthetischcentrumtilburg.nlJe kunt producten ophalen zonder uit de auto te komen. Wij bezorgen bij je thuis. Gratis  boven de € 75 anders € 3,99.

Misschien ook een idee om een cadeaubon te bestellen. Je krijgt vanaf een besteding vanaf €50 een BONUS van €8.

De bon ontvang je per mail. Bestel je via onze webshop dan ontvang je de verzendkosten bij inlevering van de bon terug.

Lilyan

Login

Lost your password?