Acné, puistjes, onzuivere huid, ontstekingen

Een onrustige huid, acne en puistjes zijn ontstekingen in het gezicht of op het lichaam.

Dit zijn één van de meest vervelende huidaandoeningen die er zijn. Puistjes of acne zijn vaak met roodheid zichtbaar in het gezicht en mensen die last hebben van acné of puistjes vinden het vaak vervelend of kennen grote schaamte.

Vroeger zei men dat acne ontstond door het gezicht en andere lichaamsdelen niet goed te wassen. Maar we weten tegenwoordig wel dat dat niet klopt.

Hoe ontstaat acne?

Acne ontstaat doordat er poriën verstopt zitten met talg en stof. En als de poriën verstopt zitten kunnen ze gaan ontsteken. Zo ontstaan bulten en lelijke gele kopjes. Wat er in de gele kopjes zit is pus.

Het belangrijkste is om te proberen er van af te blijven en niet de huid kapot te krabben. Anders kunnen er littekens ontstaan. De schouders, rug, nek en het gezicht zijn de plaatsen waar het vaakst ontstekingen komen. Zeker nu het weer zomer is willen we dit niet zichtbaar hebben. Maar geen nood daar is zeker snel wat aan te doen!

Bel ons voor een intake of plan online je advies voor een snel en goed resultaat.

Razor Bumps (wangen/kin/lichaam) en acné.

Voor dat je een huid met razor bumps gaat behandelen moet er een goede diagnose gesteld worden. Erytheem of roodheid zijn tekenen van een ontsteking. Na een huidanalyse weten we meer hoe we het beste je huid kunnen gaan behandelen. En om thuis goed mee te werken voor een snel resultaat, krijg je een advies welke producten je veilig kunt gebruiken.

Pseudoperifolliculitis barbae keloïd zijn duidelijk zichtbare bulten op de huid in de baardstreek waar een ontsteking in zit. Deze bulten worden veroorzaakt door haren die ingroeien. Om die ingegroeide haren eruit te werken gaan macrofagen aan het werk die de verhoorning of de keratine gaan elimineren. Er ontstaat dan keloïd. Keloïd is vorming van een harde verdikte huid.

Scheren en ingegroeide haren

Krullende haren of kroesharen kunnen makkelijker terug in de huid groeien. Zo kan Keloidalisis ontstaan. Dit is keloïd rond de haarzakjes veroorzaakt door acné of folliculitis. Dit komt vooral voor bij negroïden mensen en meestal bij mannen.

Een goed scheeradvies is hier belangrijk:
  • Niet elektrisch scheren.
  • Niet te kort scheren.
  • En niet de haar eerst liften en dan afsnijden.  Je scheert dan de haar tekort af zodat ie terug schiet onder het huidniveau. Als de haar weer gaat groeien is de kans groot dat de haar in of onder de huid gaat ingroeien en daarna gaat ontsteken.
Hoe kom je van je acné of puistjes af?
  1. Voeding aanpassen
  2. Juiste reinigende en verzorgende producten gaan gebruiken
  3. Gebruik een goede niet vette zonnebrandcrème
  4. Tijdens het sporten zeker bij krachtsport, niet je gezicht aanraken
  5. Een paar ontstekingsremmende behandelingen

Esthetisch Centrum Tilburg is dé specialist in het behandelen van een onzuivere huid of ontstekingen (acne). Wij helpen je in korte tijd naar een schone huid.

Esthetisch Centrum Tilburg heeft meerdere merken die actief werken op puistjes, ontstekingen en overmatige talgproductie.

Kom voor een snel resultaat naar onze praktijk voor een persoonlijk advies.

Tel. 013-5360944.