Gezichtsbehandelingen voor mannen

Mannen worden steeds zuiniger op hun huid en verzorgen hun uiterlijk steeds beter. Hierdoor is een gezichtsbehandeling een steeds meer voorkomende behandeling voor mannen.

Welke mannen komen voor een gezichtsbehandeling?

Wij behandelen jongens vanaf 12-13 jaar die puistjes hebben.  Zakenmannen die representatief willen zijn en blijven. Maar ook de gewone man die lekker wil genieten van even een rust moment en tegelijkertijd de conditie van zijn huid op peil wil houden.

 1. De reiniging is een belangrijk onderdeel.
 2. Een heerlijk aanvoelende peeling die met een massage gegeven wordt zorgt niet alleen voor een mooie doorbloeding maar de dode huidcellen worden ook verwijderd.
 3. Hierna worden mee-eters en gerstekorrels  makkelijker verwijderd.
 4. Een gezichtsbehandeling hydrateert en voedt de huid op celniveau.
 5. Ook kunnen o.a. acne, grove poriën, pigmentvlekjes tegelijk tijdens een behandeling aangepakt worden waarna je direct een stralende huid hebt.
Heb je puistjes gekregen na het scheren?

Vaak hebben mannen last van puistjes door het scheren.  Het betreft dan vaak folliculitis en dat zijn ontstoken haarzakjes. Scheren kan de huid irriteren waardoor de haarzakjes verstopt kunnen raken. Het kan zijn dat je verkeerd scheert of dat je aanleg hebt voor folliculitis.

 1. Het is dan beter om niet elektrisch te scheren.
 2. Gebruik schone scheermesjes die niet extra kort scheren en een verzachtende mousse.
 3. Scheer met de groeirichting van de haartjes mee.
 4. Vermijd het gebruik van geparfumeerde en alcoholhoudende aftershaves.
 5. Druk de puistjes niet uit!

Keloidalisis keloïd rond de haarzakjes veroorzaakt door acné of folliculitis. Komt vooral voor bij mannen. Als je baardharen gaan krullen kunnen de baardharen terug in de huid groeien of terug in de wand  van de follikelopening. De manier van scheren is ook hier weer een belangrijk punt. Ingegroeide haren kunnen een ontsteking veroorzaken perifolliculitis of pseudoperifolliculitis barbae. Heb je aanleg voor de vorming van keloïd dan heet de acné die hier uit ontstaat keloidalis. Keloïd is vorming van een hardere verdikte huid. De behandeling van deze dikke bulten is niet eenvoudig.  Heb je ontstekingen in de nek, acné keloidalis nuchae , scheer dan niet te kort.

Ontstekingen in de baardstreek Pseudoperifolliculitis barbae keloïd of duidelijk zichtbare bulten op de huid in de baardstreek wordt veroorzaakt door haren die ingroeien. Om die ingegroeide haar eruit te werken gaan macrofagen aan het werk die de verhoorning of de keratine gaan elimineren. Meer dan 50% van donker getinte mannen met krul/kroeshaar, hebben last van pseudoperifolliculitis barbae.

 1. Niet elektrisch scheren
 2. Niet te kort scheren.
 3. Ook niet de haar eerst liften en dan afsnijden. Verschillende scheerapparaten en mesjes doen dit wel! Je scheert dan de haar tekort af zodat ie terug schiet onder het huidniveau en in gaat groeien.
Scheeradvies bij Pseudoperifolliculitis barbae of razor bumps.

Om te helpen er vanaf te komen zou je een baard kunnen laten groeien en niet meer te scheren.

 • Je zou ook een paar weken of 1 à 2 maanden niét kunnen scheren en intussen de huid  wel kalmeren. Liefst op een natuurlijke manier zodat er minder of geen pigment verstoringen gaan komen wat het mooiste is.
 • Om de dag scheren
 • Let op de scheertechniek van het apparaat of mes
 • Span de huid niet tijdens het scheren
 • Je zou een scheerapparaat kunnen gebruiken dat af te stellen is op niet te kort scheren.

Een donkere huid is anders opgebouwd. De binding van de opperhuidcellen vooral in de hoornlaag verschilt van die van een blanke huid.  Een peeling op een donkere huid haalt  als het ware een dakje weg. Daarom kun je na een peeling op een donkere huid hypo-pigmentatie (lichtere vlekken) krijgen. Dus opgepast, natscheren.

 • Huid voor bewerken met een zachte scrub + warm water. Je kunt ook een kwast gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de haartjes die vast zitten los komen.
 • Maak de haren goed week met een fijn scheerproduct en/of met een warme handdoek 4-5 minuten. De haar zwelt en dat is makkelijker voor het mesje.
 • Met de richting van de haargroei meescheren
 • 1x over de huid is voldoende
 • Ontharings-scheercrème die vrouwen gebruiken is af te raden.
 • Na het scheren de huid herstellen met een aftershave , hydraterende crème, of een bijzonder mooie anti-aging crème om de droge, trekkende en geïrriteerde huid te hydrateren.