Ontharen lichaam en gezicht

De Brazilian wax Gold Pearl omhult het haar nauwkeurig en subtiel en garandeert een zachte ontharing. Zacht en nauwkeurig, het is geschikt voor alle delen van het lichaam, zelfs de meest gevoelige.

De wax of hars pakt het haar subtiel en nauwkeurig vast, trekt het zachtjes uit bij de wortel en beschermt tegelijkertijd de opperhuid.

  • De deze onthaarlijn bevat Bromelaïne wat haargroeiremmend werkt.
  • Vanaf de eerste behandelingen is het duidelijk zichtbaar dat de haren dunner worden, een vermindering van de diameter van het haar.
  • Een merkbare vertraging van de haargroeitijd.
  • Het percentage haarvermindering neemt in de loop van tijd geleidelijk toe.

Waarom kiezen voor een wellness harsbehandeling?

  • Minder pijn
  • Geen irritatie en/of puistjesvorming
  • Geen wax-resten
  • Een perfect gladde en gehydrateerd huid.
  • Vertraagde haargroeiVerlenging van de tijd tussen de sessies
  • Verbetering van de conditie van de huidVerwijdert alle haren zelfs de kortste
  • Verwondt de opperhuid niet

Haarvermindering PLAN

  • Neem een kuur van 6 epilatiebehandelingen, om de 10/15 dagen afhankelijk van de haargroeisnelheid.
  • Tijdens elk volgende behandeling worden achtergebleven haren geleidelijk geëlimineerd.
  • Resthaar wordt aanzienlijk verzwakt en wordt elke keer lichter.
  • Haargroei vertraagt.
  • 30/40% haarvermindering in niet-hormonale gebieden!
  • Gebruik thuis gedurende een week na de behandeling elke dag, liefst s'morgens + s' avonds de Epil Off Spray.

THUISRITUEEL HARSEN

Voorbereiden van je huidtype

VATA thuisritueel:

  • Droge huid
  • Ingegroeide haren
  • Onregelmatige haargroei

Gezicht: Vata Radiant Milk elke dag, Chandan Scrub 1x per week, Data or Anti-Age Cream elke dag.

Lichaam: Vata Shower Bath + Vata Oil elke dag, Thalasso Scrub 1x per week, Epill Off Spray.

Gebruik thuis minstens gedurende een week na de behandeling elke dag, liefst s'morgens + s' avonds de Epil Off Spray.

PITTA thuisritueel:

  • Ontstekingen
  • Roodheid
  • Gevoeligheid, reactiviteit

Gezicht: Pitta Milk en Pitta Toner elke dag, Chandan Scrub 2x per maand, Pitta of Anti Aging Cream elke dag.

Lichaam: Pitta Shower Bath elke dag, Kaya Gommage elke week 1x, Baby Cream ( gevoelige en reactieve plaatsen) Epil Off Spray.

Gebruik thuis minstens gedurende een week na de behandeling elke dag, liefst s'morgens + s' avonds de Epil Off Spray.

KAPHA thuisritueel:

  • Vette huid
  • De wax blijft niet goed op de huid kleven
  • Dikke stugge haren
  • Gevoelig voor abcessen en haarcysten

Gezicht: Kapha Pure Gel elke dag 2x, Chandan peeling 1x per week, Kapha Cream 2x per dag.

Lichaam: Kapha Shower Bath elke dag, Kaya Gommage 1x per week, Epill Off Spray elke dag.

Gebruik thuis minstens gedurende een week na de behandeling elke dag, liefst s'morgens + s' avonds de Epil Off Spray.

KUUR van 10 behandelingen:

Ons advies voor een goed resultaat is om 10 behandelingen in te plannen telkens om de 10/15 dagen.

MAN &VROUW

EPIL START GEL

Specifieke pre-epilatie routine die de huid verzacht, reinigt en voorbereidt op ontharing. Bevat Aloë, Gist, Calendula, Kamille, Althea en Tea Tree en voorkomt en vermindert irritatie, het voert een antibacteriële werking uit en voorkomt folliculitis.

AANBEVOLEN VOOR: Alle huidtypes en alle delen van het lichaam.

GEBRUIK: Gebruiken vóór het epileren om de huid te verzachten en te reinigen en voor te bereiden op het verwijderen van de haren; in kleine hoeveelheden aanbrengen op het te behandelen gebied en inmasseren tot het volledig is opgenomen.

INGREDIËNTEN

O.a. Goudsbloem extract: Rijk aan triterpenen, flavonoïden, polysacchariden, carotenen en fytosterolen. De flavonoïden en slijmstoffen hebben opmerkelijke verzachtende eigenschappen. Dankzij de aanwezigheid van carotenen heeft het extract een ontzwellende en beschermende werking op de huid en voorkomt het ontstekingen en irritaties.

Thuisritueel wax/harsbehandeling

EPIL OFF SRAY

Is de bodylotion om te gebruiken na het epileren en helpt om de haargroei te vertragen. Papaja-extract, ureum, bromelaïne en plantenextracten van aloë, calendula, kamille en kaasjeskruid zijn een kostbare mix met verzachtende, verfrissende en diep hydraterende eigenschappen. Voor extra hydratatie en een zacht gevoel na het ontharen.

AANBEVOLEN VOOR: Alle huidtypes en alle delen van het lichaam.

GEBRUIK: Na het ontharen op het behandelde gebied sprayen en inmasseren tot het volledig is opgenomen. Breng de spray gedurende een week na het epileren dagelijks aan.

INGREDIËNTEN

O.a. Aloë extract: Aloë Vera is zeer rijk aan mucopolysacchariden, daarom heeft het een groot vermogen om vocht vast te houden; het is een zeer effectief middel bij de behandeling van een droge huid. Hypoallergeen, verzachtend en ontstekingsremmend; geschikt voor de atopische en gevoelige huid. Het is ook aangetoond dat het de hergroei van haar tot 80% tegengaat dankzij zijn vermogen om de haarfollikel diep te hydrateren.

Ureum: Het heeft twee fundamentele eigenschappen: het houdt water vast en revitaliseert de droge en schrale huid. Het is keratolytisch: het verbetert de hoornlaag en bevordert de natuurlijke afschilfering ervan, zodat tijdens de hergroei het folliculaire ostium niet wordt afgesloten door dode huidcellen, wat de klassieke "ingegroeide haar" veroorzaakt.

Bromelaïne: Bromelaïne verwijst naar een reeks proteolytische enzymen die worden gewonnen uit het vruchtvlees maar vooral uit de stengel van de ananas. Deze enzymen zijn in staat de peptidebindingen te verbreken die aminozuren en dus eiwitten met elkaar verbinden. Daarom heeft het de kracht om de haargroei geleidelijk te vertragen.

Papaja extract: Antioxiderend, scrubbend en een hulpmiddel voor het vertragen van de haargroei omdat het dankzij zijn proteolytische activiteit de keratinefilamenten, de belangrijkste bestanddelen van het haar, afbreekt en zo de hergroei ervan vertraagt.

Goudsbloem extract: Rijk aan triterpenen, flavonoïden, polysacchariden, carotenen en fytosterolen. De flavonoïden en slijmstoffen hebben opmerkelijke verzachtende eigenschappen. Dankzij de aanwezigheid van carotenen heeft het extract een ontzwellende en beschermende werking op de huid en voorkomt het ontstekingen en irritaties.

Kamille extract: Dit extract geeft verlichting van roodheid en heeft verzachtende en kalmerende eigenschappen. Het stimuleert de microcirculatie en de activiteit van de fibroblasten. Het bevordert ook de synthese van collageen, elastische vezels en hyaluronzuur, waardoor het herstel van de lederhuid en de opperhuid wordt bevorderd.

Kaasjeskruid bladextract: Hydraterend, verzachtend en ontzwellend. Dankzij het hoge gehalte aan slijmstoffen levert het kaasjeskruid extract een beschermende en verzachtende gel op. Kaasjeskruid heeft ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen en is de ideale behandeling voor de kwetsbare huid.

De Brazilian wax Gold Pearl omhult het haar nauwkeurig en subtiel en garandeert een zachte ontharing. Zacht en nauwkeurig, het is geschikt voor alle delen van het lichaam, zelfs de meest gevoelige. De speciale gouden kleur verfraait de toepassing van het product en stelt zelfs de meest veeleisende klanten tevreden.

GROEIPROCES VAN EEN HAAR

Een haar heeft een groeiproces ook in de huid.

Voordat de haar loslaat of dat je de haar verliest, hangt de haar eigenlijk los in de huid. Ontharen door middel van hars is bij veel mensen wel bekent. Je kunt strips kopen en het zelf doen. Of warme hars gebruiken waar de haren in blijven kleven en net als een pleister de haren mee uit de huid trekt. De kans is groot dat de haren afbreken omdat je zelf misschien niet in de juiste richting de haren er uit kunt trekken.

Haren op de bovenlip, wangen, kin en lichaam kun je ook profecioneel laten harsen.

Donkere haartjes, witte haartjes, fijne haartjes of dikke haartjes. Hoe vaker je harst hoe minder de haren na verloop van tijd terug komen. Het harsen van de rug en schouders is tegenwoordig ook een veel gegeven behandeling bij Esthetisch Centrum Tilburg.

Bij het ontharen van de rug komt meer bij kijken dan even hars erop en trekken maar..dit wordt zeer zorgvuldig gedaan.

OVERGANG

Als je in de overgang komt gaat er weer een ander proces in werking. Dan komen de stugge haren te voorschijn. Ook die kunnen geharst worden of elektrisch verwijdert worden. In deze fase van je leven krijg je weer nieuwe haren. Ook al heb je eerder de haren laten verwijderen. Je lichaam heeft meer mannelijke dan vrouwelijke hormonen.