Oorzaak huidverstoringen

Je huidconditie na prachtige maanden met veel zon


De conditie van de huid is veranderd ook al hebben we ons best gedaan.
In de lucht hangen veel schadelijke stoffen die op de huid komen. Fijnstoffen die je niet voelt, ziet of ruikt.
Veel mensen hebben niet alleen een mooi kleurtje gekregen, ook pigmentverstoringen, couperose en rosacea zijn verergerd of ontstaan.

Dit heeft allemaal te maken met ontstekingsreacties in de cel. Dus niet alleen ontstaan er puistjes door ontstekingen in de cel maar veroudering en roodheid.

Oorzaak huidverstoringen

De belangrijkste stap is de reiniging van de huid met echt goede producten. Vaak wordt dit onderschat.

Als je "goedkope" reinigers gebruikt blijft er telkens een laagje stof of slechte ingrediënten op de huid achter, waardoor de hoornlaag verdikt en er geen werkzame stoffen hun werk kunnen doen. De huid kan dan niet ademen. Met als gevolg een vale huid en allerlei huidverstoringen. Acne, rosacea, couperose, huidverslapping en pigment donker of licht.

Maar juist ook als je géén reiniger gebruikt dan blijft er ook een laagje van stof, vet make-up en dode huidcellen op de huid liggen waardoor de bovenste huidlaag, hoornlaag, verdikt, verstopt en zorgt dat je een doffe ongezonde huid krijgt. Voor elk huidtype hebben wij een geschikte reiniger ook voor de zeer gevoelige huid.

Een reiniging is er niet alleen om je make-up eraf te halen

De werkstoffen uit je serum of crème nemen 2 routes:

  • Tussen poriën en kieren
  • Door huidcellen heen (La Colline)

Als je je huid perfect schoon maakt werken de opvolgende producten veel beter. Gebruik daarbij 2 à 3 keer in de week een op jouw huid afgestemde peeling/exfoliator. Je buitenste huidlaag, de hoornlaag, blijft mooi van dikte, je huid blijft gezonder en verstopt minder. Jezelf een "microdermabrasie-behandeling" geven met exfoliaters met korreltjes, op bepaalde plaatsen van je huid kan ook. De t-zone bijvoorbeeld of op pigmentvlekjes.

Het 2 á 3 keer per week exfoliëren van je huid en om de 4 á 6 weken een behandeling bij je schoonheidsspecialiste is beter dan 2 keer per jaar een zware peeling waar de vellen er vanaf komen.

Wat doen "Goedkope" reinigers (massa productie):

  • Drogen de huid uit
  • Leggen een laagje op de huid
  • Je huid droogt uit
  • Veroorzaken meer ontstekingsreacties
  • Er kunnenen verstopte poriën ontstaan
  • Je serum en crème werken niet goed

La Colline is de specialist.

Klanten die een behandeling krijgen in mijn instituut zien het resultaat direct. Om dit vast te houden is het nodig om thuis ook de juiste producten te gebruiken.


La Colline heeft keratoline enzymen en protease enzymen (= natuurlijk en vergelijkbaar met het enzym in je huid) in de reinigers die niet agressief zijn. Dit is nodig voor een optimaal resultaat.

Enzymen, die zeer effectief dode huidcellen verwijderen. Ze veroorzaken geen irritatie en zijn daarom zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Bovendien verminderen ze de dichtheid van cellen van het stratum corneum, zodat je huid perfect wordt voorbereid op de opname van actieve ingrediënten.

In elke reiniger van La Colline zit het typische anti-aging CMAGE Complex dat werkt als een energie boost en zorgt dat het volgende product beter kan werken. Houdt ook het microbioom,dit is een verzameling van goede bacteriën en zijn beschermers tegen slechte bacteriën die infecties veroorzaken, in balans en zorgt dat er geen celinfecties onderhuids ontwikkelen.

"Ayurveda "


De timing tussen de seizoenen, dus bij seizoenswisselingen, is hét perfecte moment om even bij jezelf te komen, om je te concentreren op je voeding, levensstijl, het gebruik van verzorgingsproducten en op het voorkomen van ziektes.

Ken je het gevoel dat je terugkomt van vakantie maar toch nog niet helemaal uitgerust bent? Dat je nog een momentje voor jezelf nodig hebt?

Ons lichaam verwacht niets van de natuur maar in plaats daarvan maken we er wel deel van uit, we zijn ermee geïntegreerd en we zijn ervan afhankelijk, voor onze gezondheid en ons welzijn.
Het hele jaar door is het goed om je huid te exfoliëren of te scrubben om je huid weer in een goede conditie te brengen en af te komen van overtollig pigment. Zo heb je meteen ook weer even dat ontspannen verwen-gevoel.

Voor gezicht & lichaam is het belangrijk om je huid regelmatig op te frissen en een peeling te geven.

De aangedane, oudere, droge huid gaat er af zodat de huid eronder weer fris eruit gaat zien.
Door de scrub geef je jezelf een massage en krijgt je huid een betere doorbloeding.

In onze winkel

In onze winkel bieden wij een ruime keuze aan  peelings, scrubs en exfoliators te koop vanaf 12,95€ voor gezicht en lichaam.

Aanbevolen om te detoxen:

Revivyl Resuface kit

Detox beauty Box  Lakshmi

Slimmingbox Lakshmi lichaam

La Colline reinigers en exfoliaters

Phytomer detox