Thuisritueel - Happy Belly - Detoxygen

Wist je dat er een directe relatie bestaat tussen de conditie van je darmen en je hersenen? 

De buik wordt daarom gezien als ons tweede brein. Het is een zeer belangrijk gebied waar de organen zich bezig houden met het opnemen van voedingsstoffen. 

AYURVEDA & VOEDING 
Veel mensen ervaren een opgeblazen buik na het eten. Het lijkt onschuldig, maar het is een teken dat je lichaam de voeding niet goed kan verteren. En wanneer voeding niet goed verteerd kan worden, zorgt dit voor een opeenstapeling van gifstoffen(ama) in het lichaam. Volgens Ayurveda zijn deze gifstoffen de oorzaak van vele ziekten.  Dus wanneer de darmen worden belast hiermee, zeker na een feestperiode, dan is het belangrijk om hier extra aandacht aan te schenken. Ook door stress wordt er te weinig zuurstof gevoerd naar dit gebied wat kan leiden tot ontstekingen, prikkelbare darm en/of constipatie. 

TISAMA
De tisama kruidendranken van Lakshmi zijn bedoeld om van binnenuit ondersteuning te kunnen bieden. Het zijn liquide kant-en-klare extracten van planten, bloemen en wortels die op een zodanige speciale manier getrokken worden waardoor de werking van de planten zo goed mogelijk in tact blijven, dan dat je gedroogde kruidenthee zou drinken. De werking is veel dieper en wordt eerder therapeutisch ingezet. We hebben een zeer uitgebreid assortiment aan Tisama thee's die onderverdeeld zijn in hun werking en per fysiek probleem.

DETOXYGEN
Dit is een intensieve buik-behandeling die wordt toegepast bij verschillende buikklachten. In de salon wordt deze met de UDARA- productenlijn toegepast en is het een mooie aanvulling op je holistische gezichtsverzorging en op je holistische manier van werken. Bij ieder salonprotocol hoort natuurlijk ook een thuisritueel wat nu in deze periode ideaal is om de overdaad van kerstdiners en feestelijkheden achter zich te laten. 

Triphala: puur natuurlijke paracetamol uit India

Volkomen natuurlijk en zeer krachtig en veelzijdig: dat is een goede omschrijving van triphala, een van de bekendste en meest gebruikte ayurvedische kruiden. Het kruid is een combinatie van drie vruchten, die elkaars effect versterken.

Triphala is binnen de Ayurveda een samengestelde formule uit de gedroogde bestanddelen van drie fruitsoorten (Triphala betekent letterlijk ‘drie vruchten’) die groeien in het Himalaya gebied. Ze hebben een balancerende en herstellende werking op het maag- darmstelsel en worden vaak samen gebruikt: amalaki (Emblica officinalis), haritaki (Terminalia chebula) en bibithaki (Terminalia belerica). De combinatie van deze drie vruchten geeft een uiterst positief effect.

"In de ayurveda staat triphala erom bekend dat het gezondheid van lichaam en geest geeft. Een dagelijkse dosis met honing en ghee (triphala rasayana) zou een persoon ‘honderd jaar laten leven zonder ouderdom en ziekten,’ zo is te lezen in het klassieke ayurvedische geschriften."

Het is niet alleen een verjonger, maar kan ook ingezet worden bij de behandeling van diverse klachten.

Vanuit ayurvedisch perspectief: die therapeutische kracht komt voort uit het feit dat het kruid vijf van de zes smaken bevat (op zilt na) die nodig zijn voor gezondheid en welzijn.

Het brengt bovendien alle drie de dosha’s en alle zeven weefsellagen in balans
Triphala geeft lichtheid aan het lichaam  Reinigt de kanalen, met name die van de spijsvertering. Zo helpt het ook aan je dagelijkse detox!

Grapefruit & Triphala extract  Bevordert de darmtransit en kan gedurende langere tijd worden gebruikt, zelfs bij mensen met chronische obstipatie en spijsverteringsproblemen. Het werkt niet verslavend. • Helpt bij het verminderen van een opgezette buik en winderigheid.  • Het is een verjongend (rasayana) middel met een regenererend effect.  • Triphala is rijk aan vitamine C, zuivert en versterkt het lichaam en reguleert het zenuwstelsel, bestrijdt cholesterol en reinigt de lichaamskanalen (srota) van gifstoffen.