Voedsel: De natuurlijke bron van genezing

Ayurvedisch koken biedt een eenvoudige en smakelijke benadering van koken, waarbij de levenskracht van voedsel behouden blijft en resulteert in unieke, verse gerechten.

Deze maaltijden bevredigen alle vijf zintuigen en brengen een gevoel van verzadiging en innerlijke rust, zowel voor lichaam als geest. Ayurvedisch koken behoudt niet alleen de voedingswaarde en natuurlijke aroma's van voedsel, maar is ook toegankelijk en eenvoudig te integreren in jouw dagelijkse keukenroutine.

'Ayurvedisch Koken' gebaseerd op eeuwenoude ayurvedische voedingsprincipes, waarbij genezing, preventie en gezondheidszorg hand in hand gaan met moderne voedingswetenschap en dieetbehoeften.

Het fundament is het eten van het juiste type voedsel op het juiste moment, gebaseerd op individuele lichaamstypes. In de Ayurveda moedigen we niet aan om maaltijden over te slaan of strenge diëten te volgen. In plaats daarvan bevorderen we voedzame, gezonde maaltijden die op natuurlijke wijze worden genuttigd op de juiste tijdstippen, met als resultaat gewichtsverlies wanneer nodig of gezonde gewichtstoename wanneer gewenst.

Je bent wat je Eet: Ayurvedische Wijsheid

Lichaam en geest zijn nauw verbonden met het voedsel dat we consumeren. Ayurveda categoriseert voedsel in drie hoofdcategorieën: sattva, rajas en tamas.

Sattva staat voor helderheid, harmonie en evenwicht en ontstaat uit het eten van verse, bereide maaltijden.

Rajas staat voor activiteit en rusteloosheid en wordt geassocieerd met pittig en rijk voedsel.

Tamas staat voor inertie en zwaarte, wat kan leiden tot passiviteit en depressie, en wordt geassocieerd met alcohol, cafeïnehoudende dranken, oud voedsel en vlees. Anders eten vergroot je bewustzijn van hoe voeding invloed heeft op je gedachten en gemoedstoestand. De rode draad is het ontwikkelen van de vaardigheid om sattva te cultiveren.

Voeding die bij jouw constitutie past

Ayurveda biedt gepersonaliseerde voedingsrichtlijnen op basis van individuele genezingsprocessen en constituties. In deze cursus leer je hoe je jouw specifieke lichaamstype kunt identificeren en ontdek je meer over voedingsmiddelen die jouw gezondheid en welzijn verbeteren. In geval van onbalans in de dosha(s) wordt aangeraden voedsel te kiezen dat de desbetreffende dosha in evenwicht brengt. Daarom adviseren wij om een ayurvedisch specialist te raadplegen voor een persoonlijke diagnose en informatie over jouw constitutie en eventuele dosha-onbalansen.

Word gelukkig door jezelf goed te voeden!

Veel gezondheidsproblemen zijn het gevolg van ontoereikende voeding of het verkeerd consumeren van voedsel.

Gezond eten hoeft niet saai te zijn; het is van essentieel belang dat voeding al je zintuigen prikkelt.

Jouw liefde voor voedsel draagt bij aan positieve effecten op je welzijn. Het is niet alleen de gezonde samenstelling van ingrediënten, die behouden blijft door de juiste bereiding, maar ook de visuele aantrekkingskracht en de heerlijke geur en smaak van het voedsel. Na het volgen van een ayurvedische kookrichtlijnen zul je niet alleen van koken genieten, maar ook merken dat zowel jij als je gezin gevoed worden met gezondheid, enthousiasme, energie en diepe innerlijke kalmte.