Couperose of gesprongen adertjes

Heb je ook ontsierende gesprongen rode adertjes of couperose op je wangen of neus?

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een adertje kan springen. Rode adertjes kunnen erfelijk zijn. Rode adertjes kunnen ontstaan door temperatuursverschillen, specerijen en alcohol. Tijdens een hete zomer kunnen de haarvaatjes springen doordat de druk op de adertjes groter is.

Een huid die gevoelige haarvaatjes heeft moet tijdens de zomer of een vakantie goed beschermt worden. De wand van een haarvaatje of ader is eigenlijk een soort spier. Eenserum kan helpen om de haarvaatwandjes sterker te maken zodat ze goed samentrekken. En je moet jezelf beschermen tegen de zon. Veel de schaduw op te zoeken en een hoed of pet op te zetten.

Couperose of Rosacea?

Couperose of  Rosacea zijn chronische huidaandoeningen die vaak voorkomen in het gezicht. Wat het meest opvalt aan deze huidaandoening is de felrode kleur van de neus en de wangen. Maar ook op hals en decolleté. De letterlijke betekenis van Rosacea is  ‘rood als een roos’. Blozen is roodheid die tijdelijk of blijvend is. Kleine uitgezette bloedvaatjes met puistjes en bultjes zijn de meest voorkomende kenmerken.

Couperose is erg goed te behandelen d.m.v. coaguleren. Als je dan thuis zelf meewerkt met een juist product om de wandjes van de haarvaatjes sterker te maken en dus de roodheid te verminderen blijft je huid voor een lange tijd rustig en mooi. Bij rosacea kan de huid intensief rood zijn of zelfs paars-rood met ontstekingen.

Wat is coaguleren?

Als de adertjes wat groter zijn of als je bloedblaasjes hebt dan is de beste manier om er  vanaf af te komen om te coaguleren. Met andere woorden dichtbranden. Dit doen we met een heel dun naaldje van goud. Dit geeft meestal na 1 behandeling al een mooi resultaat. Soms zijn 2 of 3 behandelingen nodig. Na de coaguleerbehandeling is de huid rood en kunnen er korstjes op de behandelde plaatsen komen. Je hebt meestal de eerste week last van een behandelde huid waar je niet aan mag komen. Soms twee weekjes.  De beste tijd om te laten behandelen is als het onder de 22 graden is. En na de behandeling zeker de eerste 4 dagen niet intensief sporten en zeker een week niet naar de sauna. Beter ook geen foundation tot dat de huid zichtbaar genezen is.

Herstel

De eerste 3 dagen na de behandeling is de huid rood met misschien korstjes. Dus zorg als je jezelf wilt laten behandelen dat je de eerste week geen feest hebt. In de tweede en de derde week gaat het genezingsproces verder. Onderhuids moeten de afvalstoffen door het lichaam zelf opgeruimd worden en dat opruimen heeft ook zijn tijd nodig.

De Pitta cosmeticalijn van Lakshmi helpt om een gevoelige huid met aanleg voor couperose te versterken. En de Irislijn werkt bijzonder goed bij het herstellen van een onrustige rosacea huid. Deze producten zorgen dat de wand van de adertjes ook sterker worden en weer samen kunnen trekken zodat ze minder snel springen.

Af te raden is om in de eerste week na de behandeling intensief te sporten, in een stoffige omgeving te zijn en zeker ook niet in de sauna te gaan.

Behandeltijd

De behandeling met de Apilus (coaguleren) duurt 15 minuten of indien gewenst 30 minuten.

Nazorg thuis

Na het coaguleren krijg je een advies mee naar huis hoe je met de behandelde huid om moet gaan. Hoe je het beste de gecoaguleerde huid kunt reinigen, verzorgen, beschermen en te laten genezen. Samen gaan we zorgen voor een actief en effectief herstel van de huid om in de toekomst meer schade aan de adertjes te voorkomen.

Zeer aan te bevelen zijn de betaalbare producten van Lakshmi, Pitta en Iris, voor de gevoelige rode huid.

Als je meer informatie over gesprongen rode adertjes of couperose wilt?

Dan kunnen we een intake gesprek inplannen of bel ons even.

Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 013-5360944.

Behandeling vanaf € 40,50

Perfectie in helderheid en vermindering van roodheid.  Je huid zal er blij mee zijn.