Couperose, rosacea, dermatitis of gesprongen adertjes

Heb je ook ontsierende gesprongen rode adertjes, couperose of dermatitis op je wangen, voorhoofd of neus?

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een kwetsbare, gevoelige huid die snel rood wordt. Of zelfs last hebben van dermatitis, couperose, rosacea en/of gesprongen haarvaatjes. Een gevoelige huid kan jeuken, snel geïrriteerd zijn en/of prikken en branden. Er zijn verschillende oorzaken van al deze ongemakken. Waardoor springt een adertje?

Rode adertjes

Rode adertjes kunnen erfelijk zijn. Rode adertjes kunnen ontstaan door temperatuursverschillen, specerijen en alcohol. Tijdens een hete zomer kunnen de haarvaatjes springen doordat de druk op de adertjes groter is.

Een huid die gevoelige haarvaatjes heeft moet tijdens de zomer of een vakantie goed beschermt worden. De wand van een haarvaatje of ader is eigenlijk een soort spier. Een serum kan helpen om de haarvaatwandjes sterker te maken zodat ze goed samentrekken. En je moet jezelf beschermen tegen de zon. Veel de schaduw op te zoeken en een hoed of pet op te zetten.

Couperose of Rosacea?

Couperose of Rosacea zijn chronische huidaandoeningen die vaak voorkomen in het gezicht. Wat het meest opvalt aan deze huidaandoening is de felrode kleur van de neus en de wangen. Maar ook op hals en decolleté. De letterlijke betekenis van Rosacea is ‘rood als een roos’. Blozen is roodheid die tijdelijk of blijvend is. Kleine uitgezette bloedvaatjes met puistjes en bultjes zijn de meest voorkomende kenmerken.

Couperose is erg goed te behandelen d.m.v. coaguleren. Als je dan thuis zelf meewerkt met een juist product om de wandjes van de haarvaatjes sterker te maken en dus de roodheid te verminderen blijft je huid voor een lange tijd rustig en mooi. Bij rosacea kan de huid intensief rood zijn of zelfs paars-rood met ontstekingen.

Dermatitis

Een huid die ontstoken is, is een serieus en ernstig huidprobleem en kan vaak alleen opgelost worden met cortison. Cortison verbetert op dat moment de huid maar heeft ook andere bijwerkingen en lost het eigenlijke probleem niet op naar mijn mening.

Als je alles al hebt geprobeerd voor een gevoelige/overgevoelige huid en nog geen fijn of langdurig effect of uitwerking hebt kan ik misschien helpen.

Ik heb producten die:

  • ontstekingen verminderen en snel de huid helpen met herstellen
  • roodheid verlichten en verzachten
  • het natuurlijke afweersysteem versterken
  • het onaangename trekkerige gevoel tegen gaan
  • anti-aging zijn

Wat is coaguleren

Als de adertjes wat groter zijn of als je bloedblaasjes hebt dan is de beste manier om er vanaf af te komen om te coaguleren. Met andere woorden dichtbranden. Dit doen we met een heel dun naaldje van goud. Dit geeft meestal na 1 behandeling al een mooi resultaat. Soms zijn 2 of 3 behandelingen nodig. Na de coaguleerbehandeling is de huid rood en kunnen er korstjes op de behandelde plaatsen komen. Je hebt meestal de eerste week last van een behandelde huid waar je niet aan mag komen. Soms twee weekjes. De beste tijd om te laten behandelen is als het onder de 22 graden is. En na de behandeling zeker de eerste 4 dagen niet intensief sporten en zeker een week niet naar de sauna. Beter ook geen foundation tot dat de huid zichtbaar genezen is.

Herstel na de coaguleerbehandeling

De eerste 3 dagen na de behandeling is de huid rood met misschien korstjes. Dus zorg als je jezelf wilt laten behandelen dat je de eerste week geen feest hebt. In de tweede en de derde week gaat het genezingsproces verder. Onderhuids moeten de afvalstoffen door het lichaam zelf opgeruimd worden en dat opruimen heeft ook zijn tijd nodig. Af te raden is om in de eerste week na de behandeling intensief te sporten, in een stoffige omgeving te zijn en zeker ook niet in de sauna te gaan.

Nazorg thuis

Na het coaguleren krijg je een advies mee naar huis hoe je met de behandelde huid om moet gaan. Hoe je het beste de gecoaguleerde huid kunt reinigen, verzorgen, beschermen en te laten genezen. Samen gaan we zorgen voor een actief en effectief herstel van de huid om in de toekomst meer schade aan de huid of de adertjes te voorkomen.

Zeer aan te bevelen zijn de betaalbare producten die wij verkopen voor de gevoelige rode huid.

Behandeltijd

De behandeling met de Apilus (coaguleren) duurt 15 minuten of indien gewenst 30 minuten.

Dagelijkse verzorging thuis

De splinternieuwe Pitta cosmeticalijn van Lakshmi en de couperose producten van Diego Dalla Palma helpen ook een gevoelige huid met aanleg voor couperose te versterken en te herstellen. Pitta Sensitive en Pitta Regenesiszijn van superieure kwaliteiten kunnen een cortisonen crème vervangen. Lakshmi houdt zich al jaren bezig met onderzoeken naar de gevoelige huid en de verzorging ervan, heeft 2 nieuwe Pitta-rituelen ontwikkeld: Pitta Sensitive,de beautyroutine voor de gevoelige huid en snel geïrriteerde huid, en de Pitta Regenesis, een beautyritueel voor de meer veeleisende huid met problemen als dermatitis, rosacea, couperose, ontstekingen en huiduitslag. Bijzonder goed bij het herstellen van een onrustige, rosacea-, geïrriteerde/eczeemachtige- en rode huid. De weerstand van de huid verbetert, de huid voelt minder strak aan en fris aan. Bij de zeer gevoelige huid in een acute fase bieden deze producten direct verlichting zonder dat er cortison moet worden gebruikt.

Als het lichaam spreekt, liegt het nooit

Wat ik ook altijd graag mee bekijk is waarom je deze huidaandoening hebt. Wat zou de oorzaak kunnen zijn? Sress en andere psychologische problemen spelen bij acne, psoriasis, eczeem, jeuk en andere huidproblemen zeker een rol. Negatieve emoties verergeren de problemen zelfs. Voeding en de werkingen van je organen daar draait het om.

Als je meer informatie over gesprongen rode adertjes of couperose wilt?

Dan kunnen we een intake gesprek inplannen of bel ons even.

Perfectie in helderheid en vermindering van roodheid. Je huid zal er blij mee zijn.