Huidoneffenheden

Huidoneffenheden, wratjes, bloedblaasjes, bindweefselbultjes, ouderdomspigment

Jongens, meisjes, jonge vrouwen, jonge mannen of als je boven de 40 gaat kunnen allemaal last hebben van allerlei vervelende probleempjes in of op de huid.

Veel mensen hebben last van storende en ontsierende oneffenheden op de huid. Wij zien veel jonge mensen met rode haarvaatjes en of littekens die zijn ontstaan door eerdere ontstekingen en niet op de juiste manier uitgeknepen zijn. Of een onzuivere huid met veel talg wat gaat zitten broeien of dat de ontsteking er lang heeft gezeten. Dan kan er onderhuids bindweefsel ontstaan. De huid voelt dan op die plaats harder en is dikker.

Als we ouder worden ben je gevoeliger voor het ontstaan  vlekjes, bultjes, puntbloedinkjes, steelwratjes en een verdikte huid. Ze verschijnen dan vanzelf en dat willen we niet. Vaak zijn ze eenvoudig weg te halen. Bijna zonder dat je iets voelt en zonder littekens. Een arts kan ze aanstippen met waterstof of bevriezen met een cryopen.

Wij hebben veel ervaring in het bekijken van de huid.

Als wij onrustige, verdachte plekjes zien dan sturen wij je altijd door naar een arts. Wij hebben menig melanomen ontdekt maar ook basaalcelcarcinomen, de meest voorkomende of plaveiselcelcarcinomen.

Zonneschade komt ook heel veel voor tegenwoordig. Dat kan een voorstadium zijn van huidkanker.

Als je bij ons komt voor een behandeling om deze ontsierende huidoneffenheden te laten verwijderen bekijken we samen eerst even wat het is en hoe het behandeld zou kunnen worden en door wie. Mocht het nodig zijn vraag ik altijd een briefje van je huisarts die de plekjes of bultjes ook bekeken heeft of dat ze weggehaald mogen worden!

Wij werken onder andere met de Apilus Senior. Een apparaat speciaal gemaakt voor huidoneffenheden te verwijderen.

Kosten vanaf € 40,50