Pigmentvlekken of hyperpigmentatie

Donkere plekken op je gezicht, dat willen we niet.

Pigmentvlekken of hyperpigmentatie kan door verschillende oorzaken ontstaan. Het zijn opgehoopte melaninekorrels. De pigmentvlekken liggen opgestapeld in de huid.

Overmatige zonbestraling, ouderdom, te heftige peelings, voeding en medicijnen kunnen pigmentvlekken veroorzaken.

Het verwijderen van deze ontsierende plekken die soms zelfs verdikt zijn kunnen vrij simpel verwijdert worden. Maar dan! Dit is het meeste moeilijke huidprobleem.

Je mag niet meer in de zon zonder een echte sunblock. En er zijn zo weinig echte blockers. Meerdere malen de sunblock op een dag aanbrengen tijdens een vakantie of fietstocht in de zon is aan te raden of zelfs een must.

Je kunt ook pigmentvlekken krijgen als je te vet eet. Je lever helpt dan heerlijk mee om te pigmentcellen te laten klonteren specifiek op de plaatsen in gezicht die corresponderen met je lever.

Een nieuwe huid krijg je wanneer een litteken van een operatie aan het genezen is. Maar ook wanneer een puist aan het genezen is. Deze huid is zeer gevoelig om pigmenten aan te maken en te verbranden. Dit proces gaat veel sneller en daarom krijg je keurverschil.

Heel erg belangrijk dus om op die plaatsen je huid in te smeren met een goede sunblock. Een hele hoge factor. Bij een zonvakantie ook meerdere malen per dag aanbrengen.

Behandelmethodes in de schoonheidssalon:
  • Een anti-aging beautykuur
  • Microneedling / behandeling
  • Peelingkuur voor huidverbetering
  • Wegschrapen door middel van coaguleren

Wil je advies? We kunnen een afspraak inplannen en afgestemd op jou huid een behandeladvies geven. 013-5360944