Aroma Massage

Aroma-massage met Lakshmi is een holistische massagebehandeling die gebruik maakt van aromatische oliën en technieken om fysieke, mentale en emotionele ontspanning en welzijn te bevorderen.

Lakshmi is een merk dat bekend staat om zijn natuurlijke en hoogwaardige producten, waaronder etherische oliën die worden gebruikt in deze massages. Tijdens een aroma massage met Lakshmi wordt er gebruik gemaakt van speciaal samengestelde aromatische oliën die zorgvuldig zijn geselecteerd op basis van hun geur- en therapeutische eigenschappen. Deze oliën kunnen afkomstig zijn van verschillende planten, bloemen en kruiden en hebben elk hun eigen unieke geurprofiel en therapeutische voordelen.

De massage zelf omvat zachte, vloeiende bewegingen en technieken die gericht zijn op het ontspannen van gespannen spieren en het bevorderen van de doorbloeding.

De combinatie van massage en aromatherapie kan helpen bij:

  • Het verminderen van stress, het verbeteren van de stemming, het verlichten van spierspanning en het bevorderen van een diep gevoel van ontspanning.
  • Gericht op bepaalde gezondheidsproblemen.

Etherische oliën zijn geconcentreerde extracten van aromatische planten, bloemen, kruiden en bomen.

Ze staan bekend om hun diepgaande werking en worden vaak beschouwd als een waardevol geschenk van de natuur vanwege hun diverse en krachtige eigenschappen.

Hier zijn enkele redenen waarom etherische oliën als een groot geschenk worden beschouwd:

Natuurlijke geneeskunde

Etherische oliën worden al eeuwenlang gebruikt in verschillende culturen voor hun helende eigenschappen. Ze kunnen worden ingezet bij de behandeling van een breed scala aan fysieke en emotionele aandoeningen, zoals stress, slapeloosheid, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen en huidproblemen.

Aromatherapie

Etherische oliën spelen een centrale rol in aromatherapie, waarbij hun geuren worden ingeademd of op de huid worden aangebracht om emoties te kalmeren, stemmingen te verbeteren en stress te verminderen. De geuren van etherische oliën hebben het vermogen om direct invloed uit te oefenen op het limbisch systeem van de hersenen, dat emoties en herinneringen reguleert.

Een geschenk

Over het algemeen worden etherische oliën beschouwd als een geschenk vanwege hun vermogen om de gezondheid en het welzijn te ondersteunen op verschillende niveaus, en omdat ze een natuurlijke en veelzijdige aanvulling kunnen zijn op onze dagelijkse levensstijl.

Het is echter belangrijk om etherische oliën op de juiste manier te gebruiken, omdat ze geconcentreerd zijn en potentieel krachtig kunnen zijn. Het raadplegen van een professional of deskundige in aromatherapie kan nuttig zijn bij het gebruik van etherische oliën.

Diepgaande werking

Etherische oliën hebben een diepgaande werking die verder gaat dan alleen het ontspannen van de spieren.

Ze kunnen een complete behandeling bieden door zowel fysieke als emotionele aspecten te beïnvloeden, en dit wordt vaak toegeschreven aan hun aromatische en natuurlijke formules en eigenschappen.

Hier zijn enkele manieren waarop etherische oliën een brede impact kunnen hebben:

  • Emotionele balans

Etherische oliën beïnvloeden het limbisch systeem en kunnen stemmingen, stress en ontspanning beïnvloeden.

  • Hormonale ondersteuning

Sommige oliën hebben fytohormonen die de hormoonbalans kunnen ondersteunen en hormonale schommelingen verminderen.

  • Diepe ontspanning

Ze bevorderen fysieke ontspanning, wat emotionele ontspanning kan teweegbrengen.

  • Stressvermindering

Aromatherapie met etherische oliën kan stresshormonen verminderen, wat de algehele emotionele toestand verbetert.

Ondersteuning bij psychische aandoeningen

Etherische oliën worden gebruikt als aanvulling bij aandoeningen zoals angst en depressie, zij het niet als vervanging voor professionele zorg. Deze verkorte opsomming benadrukt de veelzijdige en diepgaande impact van etherische oliën op zowel fysieke als emotionele welzijn.

De psychoneuro-immunologie geeft ons vandaag de dag de wetenschappelijke basis voor de eeuwenoude theorie die uitgaat van de wisselwerking tussen lichaam en ziel als het gaat om onze gezondheidstoestand.

Zelfverdediging van ons lichaam

Positieve levenshouding, kalmte, gevoel voor humor, pauzes nemen, versterken het immuunsysteem en op vele andere organische processen.

Omgekeerd: Stress, woede, rusteloosheid, en hyperactiviteit, en het lichaam wordt vatbaarder voor ziekten. Allergieën, huidaandoeningen, veroudering, allerlei ziektes van het immuunsysteem nemen het over.

Hoe vaak een massage?

Bij stress is het goed om 2x per week een aromamassage te nemen.

Onderbuik massage bij:
  • Spanningen in de buikstreek.
  • Darmaandoeningen van nerveuze oorsprong.
  • Abdominale klachten als gevolg van stress.
  • Constipatie, opgeblazen gevoel.
Been massage bij:
  • Zwaar gevoel en vermoeidheid in de benen
  • Gezwollen benen
  • Vatbaarheid voor kuitkrampen
  • Koude voeten
  • Cellulite
  • Stagnatie lichaamsenergie
Rug massage bij:
  • Spanningen in de lumbosacrale regio
  • Stress, rusteloosheid, nervositeit
  • Dysmenorroe (pijnlijke menstruatie)
  • Problemen vanwege slechte lichaamshouding

"Ervaar een aromamassage en omarm

een liefdevolle vitaliteit."