In de Ayurveda spreken over het Vata seizoen

In deze periode van het jaar kun je je lichaam gaan detoxen, je kunt starten met IPL/laser ontharen en is dit de beste tijd om haarvaatjes te coaguleren en wratjes te verwijderen.

Waarom Vata seizoen?

De natuur wordt woeliger, de blaadjes vallen van de bomen, het waait meer, het wordt kouder en onze huid wordt hierdoor droger omdat we weer vaker de verwarming moeten aanzetten.
Beweging, kou en droogte zijn eigenschappen van de Vata dosha.

De dosha's zijn processen die zowel in ons lichaam als in de natuur aanwezig zijn en die kunnen zorgen voor harmonie of uit balans zijn. Warmere kleding aan, meer warm eten en drinken en op tijd rust nemen is aangewezen.

Je Vata dosha verlagen tijdens het Vata seizoen zorgt voor harmonie. Sporten is natuurlijk altijd goed en moet je gewoon blijven doen zoveel als je het zelf fijn vindt.

Drink nu veel warme kruidenthee's of warm water.

Tisama Immunostress kan je daarbij helpen om je lichaam van binnen uit te ontslakken.

Je kunt je huid detoxen o.a. met de Detox Box van Lakshmi, maskers, behandelingen en door op je eten te gaan letten.

In dit blogbericht help ik je graag met enkele tips over hoe je jezelf kunt ondersteunen en weerbaar maken tegen het "Vata-seizoen" en haar ongemakken. Zou je graag advies willen neem dan contact op via het contactformulier of bel 013-5360944.

Tisama Immunostress

Is een kruidenmelange die helpt tegen vermoeidheid en veel voorkomende “seizoenskwalen” zoals een verkoudheid.Maar ook voorkomt Immunostress schimmels/candidaen zorgt dat het herpes virus niet de kop opsteekt want het stimuleert namelijk het immuunsysteem.

Tissama Immunostress is werkzaam als een adaptogeen dat de hormonen weer in balans brengt, verrijkt met echinaceadat de natuurlijke afweer van het lichaam bevordert.


Het geeft een energieboost op het metabolisme en ondersteunt je lichaam van binnenuit.


Werking:

 • Tegen aanhoudende vermoeidheid, sufheid, tegen veel voorkomende “seizoenskwalen”, maar ook tegen het verschijnen van schimmels, candida en herpes.

 • Tisama Immunostress is een voedingssupplement op basis van muira puama en damiana die werken als een adaptogeen (brengt de hormonen weer in balans) en echinacea als stimulerend en verstekend middel, astragol en eleutherococcus zijn dan weer plantenextracten voor het bevorderen van de natuurlijke afweer van het lichaam.

 • Tisama Immunostress stimuleert het immuunsysteem door een boost van energie te geven en ons metabolisme op alle niveaus te reactiveren.

 • Gebruik het bij behandelingen van huid- of voetproblemen, het verbetert het resultaat.
 • Detox-lijn


  Lakshmi's Detox-lijn verrijkt met enzymen en hyaluronzuur, is een lijn die nu heel erg wordt aangewezen voor de beschadigde zomerhuid, om ze te gaan herstellen, beter te gaan beschermen, voeden en hydrateren.

  Deze lijn is een producten-lijn die bestaat uit een:

  1. Enzymatische cleansing mousse: Reiniging & scrub in 1.

  Een enzymatische exfoliatie lost de natuurlijke dode huidcellen op. In tegenstelling tot zuren, die niet alleen dode huidcellen exfoliëren, maar ook levende huidcellen kunnen verwijderen, kunnen enzymen alleen eiwitten verteren waardoor ze geen levend weefsel beschadigen. Enzymatische exfoliatie is een hele zachte manier om dode huidcellen te verwijderen.


  2. Water/olie herbalancerende tonic:
  Een tonic op olie/water basis dat de huid hydrateert en verfrist.

  3. Antioxidant serum met hyaluronzuur:
  Hyaluronzuur en een antioxidantcomplex verhogen de spankracht van de huid, maken de teint egaal en werken samen als een schild om de epidermale afweer tegen milieuschade te gaan versterken.

  4. Beschermende 24h-crème
  Een fantastische crème met huideigen werkstoffen die als schild fungeert om de afweer van de epidermis tegen milieuschade te versterken.

  Deze Detox producten-lijn is geschikt voor elk huidtype. Deze lijn is in te zetten om zo de huid eerst goed te hydrateren, voeden, detoxen en te gaan beschermen.

  Deze lijn is ook geschikt om 1 á 2x per jaar te gebruiken bij de wisseling van de seizoenen, na een drukke periode en stress of bij een verwaarloosde huid.
  Ze kan ook perfect gecombineerd worden met de andere Lakshmi producten-lijnen.

  Je doet met deze detoxbox 3/ 3,5 maand.
  Met het serum doe je ongeveer +/- 1 maand, zo maak je stap voor stap de overgang naar een van de andere lijnen die ik aanbied.

  Een masker kan wonderen doen en is een lekkere verwennerij

  Esthetisch Centrum Tilburg verkoopt:
  • Vele soorten vliesmaskers die kant en klaar zijn en die je niet af hoeft te wassen
  • Zuiverende crème maskers b.v. Black Mud
  • Oogmaskers
  • Handmaskers
  • Heerlijke anti-aging masker voor een snelle boost
  • Splinternieuwe kalmerende maskers

  Palo Santo 100% pure essentiële olie

  Palo Santo is de “911” essentiële olie voor noodgevallen: op vakantie is het een must-have!


  Palo Santo is ook uitstekend geschikt bij astma, koorts en hoesten. Palo Santo werkt ook heel goed bij lever- of pancreasaandoeningen. Masseer een paar druppels verdund in een draagolie als je te veel hebt gegeten. 

  Palo Santo reinigt diep alle chakra’s en werkt in het bijzonder op het derde oog: het helpt je visie en geest te verbreden en je open te stellen voor nieuwe situaties.

  Palo Santo is ideaal bij: 

  • Paniekaanvallen
  • Fobieën
  • Angsten
  • Concentratie 
  • Gebrek aan vertrouwen

  Zuiverende eigenschappen

  Palo santo staat algemeen bekend om zijn zuiverende eigenschappen. Gebruik het om de plaats waar u verblijft en waar andere mensen voor u verbleven, te zuiveren en te reinigen.
  Op deze manier brengt u de energie van de kamers in evenwicht en verwijdert u alle zware of stagnerende energieën die uw vakantie of slaap kunnen verstoren. Je kunt een kant-en-klare spray maken: vul je sprayflacon met water en voeg een paar druppels etherische olie van Palo santo toe; spuit het in alle hoeken van de kamer en op de matras. Goed schudden voor gebruik.

  Inhoud 5 ml

  Creëer balans & welzijn met voeding, kruiden en supplementen

  Een goede zuurbalans binnen een basisch dieet zonder risico van uitputting van belangrijke voedingstoffen kun je bereiken door een verhouding van 80% basisch- en 20% zuurvormende voeding aan te houden, mits je dit combineert met dagelijkse actieve ontzuring.

  En eet zoveel als mogelijk biologisch. Dit voorkomt dat je veel gifstoffen en chemicaliën zoals bestrijdingsmiddelen in je lichaam krijgt. Dit voorkomt het ontstaan vanallerlei ziektes en onbalans van lichaam en geest. De ziekte van Parkinson komt momenteel veel voor in de wereld bij jong en oud en men denkt dat bestrijdingsmiddelen daar een grote rol in spelen.

  Een korte uitleg waar Ayurveda voor staat

  Ayurveda is een traditionele geneeswijze uit India en kun je het een alternatieve geneeswijze noemen. Het woord ayurveda betekent: āyus, dat "leven" of "levensprincipe" betekent, en het woord veda betekent wetenschap. Een kennis en wetenschap over het menselijk lichaam en het menselijke brein.

  Centraal staat dat een ziekte eerst in je hoofd ontstaat en als je blijft handelen en denken zoals je denkt reageert je lichaam ook zo. Maar een lichaam heeft een  herstellend vermogen en de ayurveda vertrouwt daar op. In de ayurveda wordt gesproken over de  tridoshas die volgens de ayurveda in evenwicht moeten. Dat zijn ze ook als je geboren wordt.

  Ayurveda gaat over de energiebalans: impulskracht (Vata), vuurkracht (pitta) en structuurkracht (kapha). Een mens heeft per dag heel veel gedachten en vaak heel veel dezelfde gedachten. Angst of gedachten die je uit balans kunnen brengen.

  • Rust en regelmaat
  • Op tijd naar bed
  • Je lichaam zuiveren
  • Zorgen dat je blij kunt zijn. (kippenvelgevoel)
  • Zorg voor lichaamsbeweging, liefst elke dag 30 minuten minimaal
  • Eet gezond wat goed is voor jouw lichaam en zonder bestrijdingsmiddelen
  • Drink 2/3 liter water extra op een dag

  Lakshmi is cosmetica is gebaseerd op de Ayurvedische kennis en technieken. Eco biologisch. Lakshmi is ook steeds bezig te vernieuwen en blijft niet achter met de huidige wetenschap.

  "Only do what your heart tells you."

  Voor meer advies ben je altijd welkom.