Lenitivo Soothing

Nieuwe cosmeticalijn voor:

 1. Gevoelige en reactieve huid en/of droge huid met xerosis
 2. Een huid die gesensibiliseerdis door externe agressors (zon, wind, kou, vervuiling en/of onevenwichtige voeding en/of hormonale veranderingen en/of medicamenteuze therapieën en/of door irriterende stoffen.
 3. Een huid die ongemakkelijk aanvoelt (branderig gevoel, pijn, jeuk, tintelingen) als een reactie op stimuli die normaal geen reactie en/of gevoel veroorzaken bij personen met een normale huid.
 4. Ideaal voor zwangere vrouwen
 5. Lichaamsproducten ook geschikt voor kinderen
 6. Voor alle leeftijden

Vermindert irritatie, roodheid en brengt de fysiologische afweer van de huid in evenwicht. Het zijn zeer prettige producten om de gevoelige huid, couperose huid en atopische huid te kalmeren en te beschermen tegen externe invloeden.

 • Alcoholvrij
 • Allergeenvrije geur
 • Vermindert oxidatieve stress
 • Kalmeert roodheid
 • Vermindert gevoel van ongemak en jeuk
 • Beschermt tegen zonlicht
 • Verdraagbaar bij oncologische therapieën

Speciale schoonheidsproducten en een schoonheidsbehandeling om de gevoelige huid te kalmeren en te beschermen tegen externe invloeden. De producten zijn geformuleerd met een beperkt aantal ingrediënten, speciaal ontworpen om zeer verdraagbaar en comfortabel te zijn voor de extreem gevoelige huid, zoals een kwetsbare huid als gevolg van huidige of vroegere oncologische therapieën.

Deze lijn is getest en ontworpen door specialisten verbonden aan de Universiteit in Napels en Rome. 

Het behandelprotocol is opgesteld door de afdeling Oncologie van de Universiteit in Rome.

ALLERGIEVRIJE GEUR - OP ZWAAR METAAL GETEST

Zelfs zeer lage gehaltes aan chroom, lood, kwik, arseen, kobalt en nikkel kunnen bijwerkingen veroorzaken bij gevoelige huiden. Daarom wordt elke batch gecontroleerd om een waarde te garanderen die lager is dan 0,00001%.

EVENWICHT - HERSTELLEN - KALMEREN

Multi-actie gezichts- en lichaamsbehandelingen om de huidbarrière te versterken en de gevoelige, hyper-reactieve, kwetsbare huid te kalmeren.

Dit type gevoelige huid kan normaal lijken of gepaard gaan met huiduitslag en roodheid (vooral waar de huid dunner is).
Het kan alle delen van het lichaam aantasten en vaak en vooral in het gezicht.

Het uiterlijk en de gevoelens van ongemak die door mensen met dit huidtype worden beschreven, kunnen sterk variëren.

De belangrijkste sensaties zijn: pijn, jeuk, branderig gevoel, tintelingen, jeuk, verdikking of droogheid van de huid, al dan niet vergezeld met roodheid, milde uitslag, teleangiëctastieën, xerose (overmatige droogheid), schilfering, netelroos.

Een gezonde normale huid heeft een goede balans in de microbiële laag, huidmicrobioom of ecosysteem, van "goede" bacteriën op de huid


Een gevoelige rode huid:
 • Een zwakkere en dunnere huidbarrièremet 
 • Meer waterverlies 
 • Doorlaatbaarheid voor externe irriterende stoffen 
 • Een veranderde reactie van het immuunsysteemen een grotere afgifte van ontstekingsmediatoren 
 • Een grotere perceptie van het gevoel van jeuk, ongemak, pijn (neurogene ontsteking): de gevoelige en hyperreactieve zenuwuiteinden van de huid sturen signalen van ongemak naar het zenuwstelsel en stimuleren de afgifte van ontstekingsbevorderende stoffen als reactie op onschadelijke en dagelijkse prikkels die bij andere huidtypes geen reactie veroorzaken. 

Huidveroudering

Vanwege de hierboven genoemde problemen is dit huidtype vatbaarder voor het ontstaan van tekenen van:

 • Veroudering 
 • Fotoveroudering (rimpels, verkleuring, verlies van stevigheid en elasticiteit) 
 • Huidziekten of -aandoeningen zoals atopische dermatitis, huiduitslag, couperose en rosacea.

Concreet wordt couperose gekenmerkt door meestal permanente roodheid van de huid op het gezicht, als gevolg van vergroting of breuk van de haarvaten.

BEHANDELING IN ONS INSTITUUT

Doel:

Hydrateren, kalmeren en comfort bieden aan de meest gevoelige huid. Zelfs een huid die behandeld wordt met chemotherapie om roodheid te verminderen en tegen de vroegtijdige huidveroudering te werken.

Voor wie:

Specifiek voor de gevoelige huid en/of huid met roodheid, vergezeld van droogheid en trekkerig gevoel, fragiele huid door externe agressors en farmacologische therapieën.

 • Ideaal voor zwangere vrouwen.
 • Lichaamsproducten ook geschikt voor kinderen.
 • Voor alle leeftijden.
Techniek
Handmatige lymfedrainage 

Het is een Vodder-techniek. Deze techniek maakt het mogelijk om de lymfecirculatie te verbeteren, om de kracht en het evenwicht van de huid te herstellen. Bovendien zal het helpen bij de natuurlijke zuivering van de huid door het lymfestelsel.

Werken aan de lymfecirculatie helpt bij het verwijderen van de gifstoffen die zich in de weefsels hebben opgehoopt, waardoor de zuivering wordt gestimuleerd.

Micellar Cleansing Water – verfrissend en balancerend met provitamine B5 – 200 ml fles

Gebruiksaanwijzing:

's morgens en 's avonds, week een wattenschijfje en veeg langzaam over het gezicht, de ogen en de lippen. Verwijder de resten met een wattenschijfje bevochtigd met water. Spoelen niet nodig.

Soothing Anti-Redness Serum – 30 ml airless fles

Gebruiksaanwijzing:'s Morgens en 's avonds aanbrengen op een schone huid vanuit het midden van het gezicht naar buiten toe. Dep met je vingertoppen om de absorptie te bevorderen.

Deeply Nourishing Anti-Ageing Serum – 30 ml airless fles

Gebruiksaanwijzing:

's Morgens en 's avonds aanbrengen op een schone huid vanuit het midden van het gezicht naar buiten toe. Dep met je vingertoppen om de absorptie te bevorderen.

Soothing Eye Contour – Anti Bags Anti-Dark Circles – 15 ml Airless fles

Gebruiksaanwijzing:

Breng 's morgens en ’s avonds een kleine hoeveelheid product aan op de oogleden en het gebied rond de ogen en tik zachtjes met je vingertoppen vanuit de binnenste hoek naar buiten. Vermijd direct contact met de ogen. Om het decongestivum effect te versterken, bewaar het product 1-2 uur in de koelkast voordat u het aanbrengt.

Getest op

Gevoelige huid en huid die is aangetast door eerdere of huidige oncologische therapie.

Instrumentele en klinische studies uitgevoerd bij 20 proefpersonen gedurende 30 dagen aan de Universiteit van Napels Federico II: 4 professionele behandelingen + producten voor thuisverzorging. % proefpersonen dat een statistisch significante verbetering vertoonde in de onderzochte parameters.

* Beoordeling dermatoloog
** Instrumentele evaluatie met behulp van cutane echografie en confocale microscopie
*** Instrumentele evaluatie met behulp van Delfin Vochtmeter Epid.